Ce înseamnă vocație? Ce înseamnă să faci în viață ceea ce îți place?
Acel lucru pe care îl facem bine, pe care atunci când îl facem uităm de măsura timpului, în urma acelei activități nu ne simțim extenuați ci, dimpotrivă, încărcați sufletește, chiar dacă obosiți.
Confundăm însă vocația cu plăcerea și credem că ceea ce facem cel mai ușor, fără să depunem efort, fără să ne depășim momente de lene, de ezitări sau de renunțări. Credem că a face ceea ce suntem meniți să facem e o curgere din afara noastră, în exclusivitate. Că noi nu trebuie să dedicăm timp, efort, voință pentru a împlini acel dar, har al nostru. Păcăliți de sintagme ca ”nimic nu trebuie”, privim dezolați și frustrați cum făcând doar lucrurile ușoare, care ne fac plăcere, prea mari realizări nu avem, sau ele nu aduc un suficient aport calitativ vieții, cum energia sufletului, în loc să crească, scade tocmai prin nemulțumirea în care trăim.

Copiii dvs. știu la un moment dat clar ce-și doresc să facă, ce le place. Și noi am știut, poate unii am uitat, poate ne-am rătăcit. Ei pot primi ghidaj conștient, ajutor în a face nu doar ceea ce le place dar și ceea ce trebuie pentru a se simți împliniți.