Ne dorim pentru copiii noștri ce e mai bun pe lume. Și cred că majoritatea părinților își doresc de fapt să aibă copii fericiți.
”Mai bine” este deviza sub care lucrez cu copii în diverse situații, pentru acest ”mai bine” voi posta aici articole care sper să fie de ajutor.
”Mai bine” înseamnă însă ceva diferit de la un om la altul, de la un copil la altul, de la o familie la alta. Și atunci, pe drumul acesta pe care, ca părinți, ne dorim să avem copii fericiți, ce înseamnă ”mai bine” pentru copilul fiecăruia?
*Performanța o consider ca fiind acel maxim pe care fiecare copil îl poate face într-un anumit domeniu, într-o anumită situație, la un anumit moment din timp.
Așa că pentru ca acest maxim din ceea ce poate să facă și să fie copilul dvs. la un moment dat dedic activitatea mea pe acest site și bună parte din activitatea profesională.
”Maxim” și ”mai bine” sunt folosite în acest context nu ca presiune ci ca formă de antrenament pentru acea fericire pe care ne-o dorim pentru copii pentru că și ei, ca și noi, pe măsură ce își ating obiective capătă tot mai multă încredere, pe măsură ce-și depășeșc limite devin mai curajoși.
”Mai bine” este catalizator pentru joacă și curiozitate, pentru creativitate.

Prin urmare, ”mai bine” poate însemna, de la un copil la altul, următoarele:
*Progresul și/sau performanța școlară
*Progresul și/sau performanța în practicarea unui sport
*Depășirea unor temeri – de concurs, de evaluare, de a dormi fără părinți, coșmaruri, atacuri de panică, coșmaruri
*Echilibrarea psiho-emoțională post- traumatică – deces, divorț, boală, agresiune
*Restabilirea sănătății după afecțiuni psihogene – manifestări fizice fără explicație clinică ( acele situații când copilul este declarat clinic sănător dar simptomatologia diversă rămâne prezentă)
* Îndepărtarea simptomelor deja instalate și diagnosticate clinic – enurezis, balbism