Trei săptămâni cu trei copii. Parenting, educația pe bază de rețete universale?
În curs de apariție la editura Meditative Arts, ediția a doua a cărții „Trei săptămâni cu trei copii. Parenting, educația pe bază de rețete universale?” – sper să vă bucure cel puțin la fel de mult pe cât m-a bucurat pe mine să o scriu.
Cartea o veți găsi în curând la partenerii noștri, Șt.O. Iosif, Brașov, Mihai Eminescu, București, și în lanțurile de librării Alexandria și Cărturești.

”Cât de complicat este să te descurci cu un copil? Și cât de enervant uneori!… și cât de epuizant!… dar și cât de mare este recompensa primită, ca părinte, ca educator!
Putem păstra lucrurile într-o zonă a firescului? Cum ne putem adapta ceva mai ușor la nevoile copilului și nu la nevoile noastre?

Iulia Cruț, în a doua ediția a cărții sale de succes, „Trei săptămâni cu trei copii”, în curs de apariție la mA, Meditative Arts, dă răspunsuri pertinente de pe poziția mamei,a educatorului și a psihologului”

”Mandale vindecătoare”- autori Iulia Cruț și Valentina Stănescu
Vindecarea și evoluția noastră sunt două concepte care merg mână-n mână – pe măsură ce evoluăm, vindecarea vine de la sine. Pentru a învăța lecțiile proprii de viață, avem nevoie de conștientizare, ca un prim pas. Am căutat diverse metode de a mă ajuta pe mine și pe alții în acest joc al redescoperirii de sine Printre aceste metode, desenarea și colorarea mandalelor este pe cât de jucăușă și aparent copilărească, pe atât de profundă și eficientă.

”Hai să colorăm mandale…
De ce?!…
Doar pentru că ar fi relaxant, parcă ar fi prea puțin. Și ar depinde prea mult de talentul meu dacă tot ceea ce fac este un mod de a-mi omorî timpul – ceea ce este absurd! –, sau o modalitate plăcută de a-mi petrece timpul, care îmi oferă și ceva în plus. O picătură de cunoaștere, o deschidere către spații și dimensiuni încă nebănuite la început de drum.
Dacă mi-ar permite să mă cunosc mai bine, dacă mi‑ar permite să-i cunosc pe ceilalți mai bine, sau dacă mi-ar permite chiar să înțeleg mai bine spații sacre, în sensul de geometrie sacră, ori entități spirituale superioare, în sensul de aflate în alte dimensiuni, atât ale spațiului cât și ale timpului, deja ar fi altceva.
Și acest altceva încearcă să vi-l ofere Iulia Cruț și Valentina Stănescu în această carte „de colorat“ mandale: o picătură de cunoaștere, o deschidere către alte spații și dimensiuni.”
Vlad T. Popescu- editor

Cartea a apărut la editura Meditative Arts

Cum să nu ucizi joaca. Destine împlinite și vocație, autor Iulia Cruț, editura Meditative Arts, 2016

Confundăm vocația cu plăcerea și credem că ea este ceea ce facem ușor, fără să depunem efort, fără să ne depășim momentele de lene, de ezitări sau de renunțări. Credem că a face ceea ce suntem meniți să facem este în exclusivitate o curgere în afara noastră. Că noi nu trebuie să dedicăm timp, efort, voință pentru a împlini acel dar/har al nostru. Păcăliți de sintagme precum „nimic nu trebuie“, privim dezolați și frustrați cum făcând doar lucrurile comode, care ne fac plăcere, nu avem realizări prea mari. Privim cum energia sufletului, în loc să sporească, scade prin nemulțumirea în care trăim.
În viață nu trebuie să sacrificăm energia sufletului nostru, nu trebuie să greșim, în acest mod, în primul rând față de noi înșine. Dar este necesar să ne asumăm responsabilitatea situațiilor în care TREBUIE să învățăm să ne autodepășim, să știm când să renunțăm la obiceiurile care stau în calea evoluției noastre.
Trebuie să facem multe din lucrurile care nu ne plac pentru a putea să le facem pe cele care ne plac și, mai ales, pentru a putea să le facem pe cele care ne împlinesc.

Comandă aici:
http://meditative.arts.ro/wordpress/index.php/produs/cum-sa-nu-ucizi-joaca/