Am fost la Digital Parents Talks, un eveniment sub umbrela Parenting PR, organizat la Iași de Andreea Ignat, pentru că mi-a stârnit curiozitatea…
Curiozitatea…Ei, pentru mine ăsta e un semn că trebuie să fac ceva, măcar niște cercetări în plus. Și cum evenimentul era organizat de Andreea Ignat, un om de care mie una mi-a plăcut pentru că e așa, un fel de extraterestru printre noi, am zis că hai să merg. Extraterestru ce-o fi însemnând? Andreea îmi pare că e un om care nu se străduie prea tare să fie, e o naturalețe umblătoare :), ceea ce-i destul de greu de găsit și-n online și-n viața reală. Sau cine știe, poate n-am găsit eu foarte mulți oameni ca ea poate pentru că eu n-oi fi încă așa de naturală cum mi-aș dori.
Până la alte discuții despre mine să vă povestesc puțin cum a fost acolo.
În primul rând m-am bucurat tare mult să mă văd față-n față cu oameni, în loc de profile de Facebook.
Suntem prieteni pe Facebook? Ei bine, eu mai tare mă bucur să ne cunoaștem și-n afara virtualului, așa dintr-un drag de viață. Și m-am revăzut cu Alice Ciobanu și cu Anda Pintilie, bașca am cunoscut și alți bloggeri din Iași și de prin împrejurimi. Oameni faini, curioși și …bloggeri.
Orice aș fi spus despre mine numai că-s blogger nu.
Ce-am căutat acolo atunci?
Păi dacă scrie pe anunț că-i vorba despre Parenting, cum să ratez?

Și a fost vorba și despre asta într-un fel delicat și diafan, cu Ana Nicolescu speaker în prima parte. Pe cât de diafană pe atât de fermă Ana m-a făcut să-mi lămuresc că fac bine ce fac – nu că aveam eu mari dubii dar mă gândeam că dacă ratez ceva din neștiință?- că cel puțin până în punctul ăsta nu m-am vrut și nu sunt blogger. Sunt un om care își spune câte o părere pe ici pe colo, aici și pe http://www.sanando.ro/, despre terapiile pe care le practic, despre copii, despre parenting, dar nu cu ochi de blogger ci cu ochi de terapeut. Ana, pe care o puteți citi aici, a povestit despre multe lucruri, ce mi-a rămas mie în cap? Că dacă nu ai conținut de calitate, dacă scrii ”bălării” care nu stârnesc nimic în sufletul cititorului atunci…mai e de învățat. Un alt fel de a spune ceea ce editorul și prietenul meu Vlad T. Popescu spune ”scrii când ai ceva de spus”.

Când a urmat partea Laviniei Pavel deja eram cu ochii mari, cu urechile ciulite. SEO, Google Ads, unde ați fost până acum de nu v-am cunoscut mai bine?
Să nu credeți că mare lucru mi-am lămurit, că timp de curs pe îndelete despre toate astea nu a fost. Dar, așa, din câteva ore, Lavinia a reușit să-mi stârnească și mai tare interesul și mai ales să mă ajute să-nțeleg cât de multe încă mai am de aflat. Și dacă m—ntrebați pe mine, când știi că nu știi deja știi ceva important.

Vă las și subiectele de discuție de la Digital Talks Iași, cine știe, poate din curiozitate o să vă doriți și voi:
– Cum construim comunitățile?;
– Branding – identitate vizuală în online;
– Storytelling – cum să scrii pe blog + SEO;
– Monetizare – prezentare, networking, afilieri, evenimente;
– Social Media.
Credit foto: Irina Mocanu